Hit a hétköznapokban igehirdetéssorozat

posted in: Uncategorized | 0

Hit a hétköznapokban 

Hogyan élhetek egyedül igazán szeretet- és kegyelemteli életet?

Hinni valamiben és azt a hétköznapokban meg is élni, ez igazán kihívást jelentő dolog. Az Úrréti Gyülekezet 2021. augusztus 29-én indult igehirdetéssorozatában ehhez a mindennapi kihíváshoz szeretnénk segítséget nyújtani. A sorozat fő célja, hogy megmutassa egy bibliai karakter életén keresztül, hogy mit jelent a hétköznapi élet kérdéseire alkalmazni az evangéliumi gondolkodást. Miként alkalmazható a kegyelem, a bűn, bűnvallás, megváltás, áldozat, megbocsátás dinamikája az élet legkülönbözőbb  területein. 

Dávid király lesz a sorozatunk “főszereplője”, mert a Bibliából sokat tudunk az életéről, a küzdelmeiről. Az élete önmagában megmutatja, hogy a hit, az Istennel való kapcsolat mennyire rögös utat jelent. Hiszen a nagy királynak nemcsak dicső tettei vannak, hanem bukásai, tévedései is rendesen. Már az élete is megmutatja nekünk, hogy nem a tökéleteseket választja ki, de még inkább szereti az Isten. 

Ami nem lesz ebben a sorozatban:

Nem lesz alkalmunk minden kérdést átrágni, ráadásul azokat sem minden egyes szempontból. Ezért fontos, hogy mindenki továbbgondolja és a mögöttes elveket és elhangzott történetet és megtanulja alkalmazni azt a saját életére.  

Nem moralizálni szeretnénk, megmondani, hogy egy keresztyénnek mit illő tennie.

Sokkal inkább az a célunk, hogy egy-egy dávidi történet mögött meglássuk azt a helyzetet, amivel mi is szembekerülünk a hétköznapokban és megtaláljuk azt, hogy az evangélium melyik üzenete/oldala segít nekünk megtalálni a saját megoldásunkat. Vagy legalább elindulni a megoldás iránya felé. 

Hogy egy-egy helyzetben mi a következménye annak, hogy a hit jelenti az életünk alapját?

A témák:
Kommunikáció: hogyan beszéljek úgy, hogy az hiteles legyen? 

Kapcsolatom másokkal: mit kezdjek a megbocsátással?

Hogyan jelenik meg az evangélium lényege a munkámban és a tanulásomban?

Mit jelent, hogyan segít az evangélium, ha önmagammal kell szembesülnöm?

A közéletben, hova tovább a politikában hol van egy keresztyén ember helye?

Hogyan emlékeznek rám, mit hagyok magam után örökségül?

A Dávidról szóló történeteket a Bibliában Sámuel 1. könyvében a 16. fejezettől, Sámuel 2. Könyvében és a Királyok 1. könyvének 1. fejezetében olvashatjuk. Dávid életét sokkal jobban megérthetjük, ha egészében látjuk és nemcsak az azokat a történeteket olvassuk el, amik majd a sorozatban is előkerülnek. Ajánljuk, hogy szánjatok rá egy fél délutánt vagy az este pár óráját és olvassátok el folyamatában, mint egy regényt, az életét. Jobban megérhetitek Dávid életének az összefüggéseit, hogy Isten hogyan van jelen az egyes mozzanatokban!

Szeretettel várunk az istentiszteleteinken az Árpád Vezér Iskolában vasárnap 10 órától!
A sorozat 2021. augusztus 29 -től október 3-ig tart majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük