Gyermekistentiszteletek

Az Istentiszteletekkel párhuzamosan minden vasárnap 10 órától két csoportban tartunk gyermekistentiszteleteket a 2-12 éves korú gyermekeknek az iskola két tantermében.

  • Ovis csoport – Elsősorban a már óvodába (vagy még épp bölcsődébe) járó gyermekek csoportja
  • Kisiskolás csoport – A már olvasni, írni tudó gyermekeknek

Az Istentiszteletet közösen kezdjük az aulában és az éneklés után (20 perc), a köszöntés alatt tudnak kimenni a csoportjukba a gyerekek. Ha a gyermek még nem marad el magában, akkor néhány alkalommal a szülő is részt vehet az alkalmon, de lehetőség szerint a szülőket a felnőtt Istentiszteleten való részvételre bátorítjuk.

A gyermekistentiszteletek témája szorosan kapcsolódik a vasárnapi igehirdetések témájához. Arra kérjük a szülőket, hogy hazafelé vagy ebéd közben kérdezzenek rá a gyermekeknél az alkalom témájára és próbáljatok meg együtt megfejteni a kapcsolatot az Istentisztelet és a Gyermekistentisztelet között. Ez jó lehetőséget kínál a mélyebb családi beszélgetésekhez.

Az alkalmakat a gyülekezet önkéntesei tartják, akiknek komoly tapasztalata van a gyermekekkel.

12 éves kor fölött a gyermekeket egyre inkább a felnőtt Istentiszteletre várjuk és örülnénk, ha az Ificsoport életébe is bekapcsolódnának.

 

Hittan

A gyülekezethez az Árpád Vezér Általános Iskola tartozik. Az ide járóknak minden évfolyamban van lehetősége református hittan órát választani. Az órák órarendi keretben az iskolában kerülnek megtartásra.