Férfi reggeli és Női kör a Gyülekezetben

posted in: Uncategorized | 0

A Gyülekezetben havonta egyszer várják külön-külön a férfiakat és a nőket egy beszélgetésre, lelki közösségre.

 

Férfi reggeli:
Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek! /1 Kor,16,13/
 

A közösségünkbe járó és érdeklődő férfiak havonta találkoznak több mint négy éve, egy közös kora reggeli imádság és reggeli keretében, a Férfiak reggelijén. 

Célunk hogy őszinte, egyre erősebb, magukat és sebeiket vállaló férfiak akarunk lenni, akik gyermekeiként a Mennyei Atyának megteszik a dolgukat.

Példaképünk és mintánk a férfi Jézus Krisztus, erőnk és vezetőnk az igaz férfiléthez pedig a Szentlélek! Hisszük, hogy sikerül épülni, gyógyulni és megélni férfi, férji és apai mivoltunkat!

Alkalmainkon kávé és frissen készített harapnivaló, buzdító szó, aktuális téma Isten szava alapján, őszinte megosztás küzdelmeinkről, bukásainkról, győzelmeinkről…, és végül az áldás vár, amivel hordozzuk és megerősítjük egymást.

Az alkalmat minden hónap első szombatján 07.00 és 08.30 óra között, a Gyülekezeti házban (a Vezér utca 2/d. alatt) tartjuk.

Korán kezdünk, ami egyfajta kihívás is, de legfőképpen nem vesz el időt a családi közös időtől.

Korunk apa- és férfimintahiányban szenved, ezért szükségünk van a férfi létünk tudatos épülésére. A keresztény férfiidentitás helyreállítását és megerősítését tartjuk a férfi kör elsődleges céljának, kezdve saját magunkon, hogy

 aztán másoknak is segíthessünk a Krisztusban jelenlevő igazság alapján.

Bibliai, krisztusi tanítást képviselve, gyakran támadásnak vagyunk kitéve.

 Hogyan küzdjünk meg az ilyen helyzetekben, hogy hűek maradjunk önmagunkhoz és elsősorban az Úrhoz. Hogyan növekedjünk erős, de gyengeségét is vállalni tudó, szabad és önálló, mégis kapcsolódni és segítséget kérni és adni tudó férfivá?

Ezekre keressük a választ és a megerősítést egymás által is Istennél.

Fontos, hogy egymásért, családjainkért, szeretteinkért imádkozzunk, gyakorlatias üzenetet halljunk, Isten Igéjét tanulmányozzuk, bizalmi légkörben, a humort sem nélkülözve.

A csoport vezetője, szervezője Szabó László Róbert.

 

Női kör:

A női kör 2024 januárjában indult egy 0. találkozással a Karakter Kávézóban és azonnal kiderült, hogy az érdeklődők száma miatt a Gyülekezeti Ház nagyterme lesz alkalmas a találkozásra, komoly beszélgetésekre. A kör havonta egyszer találkozik, a hónap első szombatján 10.00 és 12.00 óra között a Gyülekezeti Házban (a Vezér u. 2./d. alatt), melyen bibliai történeteket, különböző érdekfeszítő témákat beszélünk meg, illetve olyan is van, hogy együtt alkotunk valami szépet. A célunk kettős: abban bízunk, hogy ez a kör segít abban, hogy az Istennel és egymással való kapcsolatunkat ápoljuk, szorosabbra fűzzük. Úgy érezzük, hogy nagy ajándék van abban, ha a különböző életkorú és élethelyzetű nők együtt töltenek időt. Mást látunk meg, mások a kérdéseink is talán, de éppen ezért tudjuk különleges módon támogatni, építeni egymást, valójában Isten eszközeként.
Az eddigi találkozásokban megtapasztaltuk, hogy áldás van azon, ha őszinte szívvel együtt tudunk lenni, egymásra, de még inkább Istenre figyelve, bármi legyen is a téma. Tudunk épülni a hitünkben, a kapcsolatainkban, a saját nőiségünkben. A kör nyitott, szeretettel várunk mindenkit, aki csatlakozni szeretne. Akár még csak érdeklődik a keresztyénség iránt, akár már régóta keresztyén. Kifejezetten azt gondoljuk, hogy annak, aki még csak most szeretné megismerni a gyülekezetünket és esetleg csatlakozni ez egy jó alkalom lehet bekapcsolódni, megismerni az embereket.

A csoport vezetői, szervezői: Arany Barbara, dr. Ráthonyi Györgyné dr. Takács E. Ildikó és dr. Lászlóné Kovács Gabriella.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük