Az Istentiszteletek vasárnaponként 10 órakor kezdődnek a Szenci Molnár Albert Református Felsőoktatási Diákotthonban (4032 Debrecen Nagyerdei körőt 66.). 

 

Az Istentiszteletek célja, hogy Isten szeretetének ünnepe legyen, ahol annak minden elemében az Ő nagyszerűségét, tökéletességét és szeretetét éljük át. Az ide járók ezt alapvetően egy kötetlen és személyes (tegeződő) stílusban tudják megélni.

A szeretetteli és felszabadult légkör ugyanakkor komoly és életszerű is. Igyekszünk hogy Isten igéjét gyakorlatias és minél mélyebb módon érthessük meg és éljük meg.  

Reméljük téged is elkap ez az öröm…

Hogyan öltözzek? Nálunk nincs hivatalos dress-code. nyugodtan jöhetsz normál hétköznapi ruhában (a többség ebben lesz), de ha úgy esik jól, akkor kicsit elegánsabban is felöltözhetsz. 

Érkezés, Parkolás, Tömegközlekedés

Javasoljuk, hogy 10 óra előtt 5-10 perccel érkezz meg, de igazság szerint “innen nem lehet elkésni” (Egy gyülekezeti tag). 

Parkolni a Kollégium udvarán kialakított parkolóban vagy a környékbeli utcákban ingyenesen lehet. A parkolóba a Csanak József utca felől lehet behajtani. 

Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető a kollégium. Az 1-es villamossal a Nagyerdei körút megállója csak pár percnyire van tőlünk.. 

Istentisztelet menete

  • Az elején a zenekar vezetésével 3-4 éneket éneklünk. Az énekeket kivetítjük. Az énekek többsége modern keresztyén dal, de gyakran előfordulnak “énekeskönyvi” énekek is. 
  • Az énekek után köszöntjük egymást és a gyerekek ekkor mennek ki a gyermekistentiszteleti termekbe. 
  • Az igehirdetés előtt egy gyülekezeti tag szólal meg. Néhány percben megoszt egy az aznapi igeszakaszhoz kapcsolódó személyes élményt, valamilyen gyakorlatias kérdésről beszél, köszönt mindenkit és imádkozik az alkalomért (lectio és fohász). 
  • Az igehirdetést általában a gyülekezet lelkészei végzik, de előfordul nálunk vendégigehirdető is. 
  • Az imádság, a Miatyánk és az áldás zárja le az igehirdetést.
  • A hirdetések után a záróénekben újra a Zenekar vezet minket. 
  • Az Istentisztelet után nagyon fontosnak tarjuk, hogy aki teheti az maradjon néhány percet és ismerkedjen, beszélgessen. A tagok túlnyomó része itt is szokott maradni és kávé és tea mellett beszélgetünk.  

Adakozni a kijárat mellett elhelyezett perselyekben lehet. Az adakozásról itt olvashatsz többet.

Ha szeretnél bekapcsolódni a gyülekezetbe, akkor a vasárnapi Istentiszteletek látogatása talán a legjobb módja annak, hogy bekapcsolódj. Erről részletesebben itt olvashatsz.