A gyülekezethez kapcsolódás folyamata

Kifejezetten célunk, hogy sokan legyenek a gyülekezetben olyanok, akik érdeklődnek, de esetleg még komoly kérdéseik vannak a Krisztuskövetéssel kapcsolatban. Az alkalmaink éppen ezért nyitottak bárki számára. Mások is lesznek itt hozzád hasonló cipőben. Szeretnénk megadni a személyes szabadságot számodra, hogy akkor csatlakozz, ha már megérett benned az elhatározás.

Sokféle háttérből, sokféle ismerettel és tapasztalattal érkezünk egy közösségbe. Itt megpróbáljuk összefoglalni röviden a legtipikusabb utakat és röviden összegezni, hogy mit javaslunk:

 • Nincs vagy alig van Bibliaismeret, nincs semmilyen gyülekezeti háttér.
  • A gyülekezethez kapcsolódás első lépése a vasárnapi Istentiszteleti közösséghez kapcsolódás. Ahhoz, hogy ez több legyen mint egy látogatás, javasoljuk, hogy 3-4 hónapon keresztül újra és újra látogass el hozzánk, hogy jobban és valóságosabban megismerhessük egymást.
  • A gyülekezet vezetőivel beszélgetve tudsz további segítséget kapni az előrehaladáshoz.
  • Érdemes elkezdeni olvasni a Bibliát, Lukács evangéliumával kezdve és feltenni azt a kérdést, hogy kicsoda Jézus Krisztus és milyen Isten képe rajzolódik ki a szövegből.
  • A gyülekezet rendszeresen szervez Bibliaismereti kurzusokat, amelyen keresztül mélyebben is megismerkedhetsz a Jézussal, a Bibliával és a közösséggel is. A kurzus után lesz lehetőséged megkeresztelkedni, ha eldöntötted, hogy Krisztust követve folytatod az életed.
 • Korábban más gyülekezethez vagy felekezethez tartoztál
  • Javasoljuk, hogy látogass el hozzánk 3-4 hónapon keresztül, hogy egy kicsit megismerjük egymást és megbizonyosodhass arról, hogy valóban ez lesz a gyülekezeted.
  • Közben keresd meg a lelkészeket, hogy megismerkedjünk és átbeszélhessük a csatlakozás folyamatát (hitbeli kérdések, tagság, keresztelés, konfirmáció, stb.)
  • Jelentkezz egy tagsági kurzusra, ahol sok kérdést tisztázhatunk és így lehetsz a gyülekezet teljes jogú tagja.

A csatlakozással nem ér véget a lelki növekedés folyamata, sőt itt kezdődik csak igazán. Az ember minél mélyebben megmártózik Isten kegyelmében, annál inkább átformálódik. Ez egy életen át tartó folyamat. Szeretnénk arra bátorítani, hogy vedd komolyan a gyülekezetbe járást, az Úrvacsorát, a gyülekezet életéhez való hozzájárulást, a Bibliaolvasást, az imádkozást és mások szeretetét. Hisszük, hogy mindezek közelebb vihetnek téged ahhoz, hogy még mélyebben átéld az Isten kegyelméből való életet.