Mindannyian boldog és értelmes életre vágyunk. Mégis azt tapasztaljuk, hogy sokan élnek céltalanul vagy az élet igazi értelmét szem elől tévesztve. Hasonló módon sokan magányosak vagy közösségben élnek ugyan, de a valóságban mégis társas magányban.

Hiszünk benne, hogy Isten szeretetének megtapasztalása képessé tehet minket arra, hogy igazi célt és társakat találjunk életünkben függetlenül attól, hogy vallásos vagy nem vallásos közegből származunk.

Az Úrréti Gyülekezet azzal a céllal jön létre, hogy segítsen mindenkinek valódi közösséget találni Istennel és az emberekkel.

Isten szeretetének átélése arra ösztönöz bennünket, hogy igyekezzünk továbbadni azt másoknak. Szeretnénk, hogy alkalmaink nyitottak, érthetőek és legfőképpen ennek a szeretetnek a megnyilvánulási helyei legyenek.

Sokan megtalálták már mindezeket más gyülekezetekben. Mindazonáltal az elmúlt évtizedekben sok ezren költöztek be Debrecenbe és a társadalom is átalakulóban van. Ezért azt gondoljuk, hogy szükség van új gyülekezetekre és megújuló formákra is a református egyházban.

Püski Dániel vagyok, 40 éves. Több, mint 25 éve élek Debrecenben. Itt tanultam geográfus és teológus szakokon. Tanulmányaim elvégzése után 11 évig az Egyetemi Gyülekezetet vezettem. Innen jön az az elhívásom, hogy a felnövő korosztályokkal foglalkozzam. Feleségemmel és 3 gyermekünkkel szeretünk utazni, olvasni és családi körben lenni.

Arany Barbara vagyok, 41 éves. Bagamérban nőttem fel, de a középiskolát és az egyetemet már Debrecenben, lelkész- és vallástanárszakon végeztem. Először 2 évig iskolalelkész voltam Túrkevén és Kétpón, aztán 9 évig az Egyetemi Gyülekezetben szolgáltam. Isten valahogy mindig olyan helyekre vitt, ahol a lelkészi munka új útjait kellett keresnem. A szabadidőmben a süteményeket nem enni, hanem elkészíteni szeretem a leginkább. Ha nem maszatos a kezem, akkor pedig sokat olvasok és néha írok.