Mindannyian boldog és értelmes életre vágyunk. Mégis azt tapasztaljuk, hogy sokan élnek céltalanul vagy az élet igazi értelmét szem elől tévesztve. Hasonló módon sokan magányosak vagy közösségben élnek ugyan, de a valóságban mégis társas magányban.

Hiszünk benne, hogy Isten szeretetének megtapasztalása képessé tehet minket arra, hogy igazi célt és társakat találjunk életünkben függetlenül attól, hogy vallásos vagy nem vallásos közegből származunk.

Az Úrréti Gyülekezet azzal a céllal jön létre, hogy segítsen mindenkinek valódi közösséget találni Istennel és az emberekkel.

Isten szeretetének átélése arra ösztönöz bennünket, hogy igyekezzünk továbbadni azt másoknak. Szeretnénk, hogy alkalmaink nyitottak, érthetőek és legfőképpen ennek a szeretetnek a megnyilvánulási helyei legyenek.

Sokan megtalálták már mindezeket más gyülekezetekben. Mindazonáltal az elmúlt évtizedekben sok ezren költöztek be Debrecenbe és a társadalom is átalakulóban van. Ezért azt gondoljuk, hogy szükség van új gyülekezetekre és megújuló formákra is a református egyházban.

 

Püski Dániel vagyok, 38 éves. Több, mint 25 éve élek Debrecenben. Itt tanultam geográfus és teológus szakokon. Tanulmányaim elvégzése után 11 évig az Egyetemi Gyülekezetet vezettem. Innen jön az az elhívásom, hogy a felnövő korosztályokkal foglalkozzam. Feleségemmel és 3 gyermekünkkel szeretünk utazni, olvasni és családi körben lenni.

Ittzés Dávid vagyok, 31 éves. Debrecenben születtem és végeztem jogi tanulmányaimat. Az egyetem után évekig Norvégiában dolgoztunk a feleségemmel különböző vezető beosztásokban a szolgáltató szektorban. Itt születtek meg gyermekeink is. Idén (2017) szeptemberben azzal a céllal és elhívással költöztünk haza, hogy részt vegyünk egy új, modernebb református gyülekezet alapításában.

 

Tervezett menetrendünk

2017. szeptember – Heti rendszerességű előkészítő alkalmak kezdete

2017. október 15. – Próbaistentisztelet

2017. október – Kiscsoportok indulása

2017. november. 12. – Próbaistentisztelet

2017. november – Bibliaiskola indulása

2017. december 4. – Adventi délelőtt – Adventi koszorú készités és játszóház

2017. december. 10. – Próbaistentisztelet

2018. január 14. – Próbaistentisztelet

2018. február 18. – Nyitóistentisztelet