Adventi naptár

posted in: Uncategorized | 0

Az idei advent más lesz, mint az eddigiek. A más jelző alatt a legtöbbször azt értjük, hogy rossz. De ezt a mást megtölthetjük másfajta tartalommal is.

Idén azért is más lesz az advent az Úrréti Gyülekezetben, mert útjára indítunk egy virtuális adventi naptárat.

Hogyan kell ezt elképzelni?

November 29-étől december 24-ig mindennap egy újabb ablakot nyithatunk ki, hogy ez is segítse az adventi készülődésünket, a lelki hangolódást. Csak rá kell kattintani az adott nap ablakára és meg is nyílik az aznapi útravaló. A Facebook-oldalunkon is megosztjuk mindennap a naptárat, amit nyugodtan tovább lehet osztani, hogy mások adventje is minél tartalmasabb legyen. De közvetlenül, a myadvent.net oldaláról is elérhető lesz majd a kalendárium. Természetesen utólag is ki lehet nyitni az ablakokat, de mindenkit arra biztatunk, hogy mindennap keresse fel a naptárat.

Mivel a gyülekezetünk és a hozzánk távolabbról kötődő emberek is sokfélék és sokszínűek, ezért nemcsak felnőtteknek, hanem a kisebbeknek szánt tartalommal is készültünk, hogy segítsünk a családoknak is. De a felnőttekről sem felejtkezünk el: az irodalomkedvelőknek készültünk prózával és verssel, a muzikálisaknak zenével és még sok minden mással. A változatos tartalmak bennünket is arra sarkalhatnak, hogy sokféleképpen figyelhetünk Istenre és egymásra ebben az időszakban.

Áldott adventet 2020-ban is!

Pár gyakorlati ötlet:
A készülődés során előkerült pár hasznos ötlet azoknak, akik egy valóságos adventi kalendáriumot szeretnének készíteni otthon:

  • Nem kell túl nagy dolgokat kitalálni! Az apróságok is segítenek a várakozásban, ráhangolódásban.
  • Olyan dolgok legyenek benne, amiket szeretnek a gyerekek vagy éppen a felnőttek. Ez nemcsak édesség lehet, hanem házi készítésű utalványok vagy akár kincskereső térkép a lakásban.
  • A naptár is a karácsony lényegéről szóljon, arra vezesse a gyerekeket!
  • El lehet készíteni papírból, WC-gurigákból, de párjukat vesztett zokniból is vagy akár lego dupló darabokból is.

Ihletet adó cikkek, további részletekkel:

https://gyereketeto.hu/kiemelt/advent-gyerekekkel/?fbclid=IwAR3F_S2IlN5i6-9mx3qQvaLGbwCBTvFWM3IYRq9nf2Bwr4ynATmAYl8-L-w

https://anapfenyillata.cafeblog.hu/2017/11/20/mi-keruljon-a-gyerekek-adventi-naptaraba-osszegyujtottem-mindent-az-igazihoz/

https://skillo.hu/betlehemes-lego-duplo-bol/?fbclid=IwAR1rqFj-ipCsJYmMaIsOxR5wNLHkYGn7H1x-cUl5iDuB2DWTmg41x1fwzQQ

A kép forrása: pixabay.com Thorsten Frenzel

Ez úton is köszönjük annak a csapatnak, akik ötleteikkel segítettek, hogy változatos és gazdag legyen a naptár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük