Előadássorozat a gyermekvállalásért küzdő pároknak

posted in: Uncategorized | 0

Az Úrréti Gyülekezet 2023 őszén egy mindenki számára nyitott, ingyenes előadássorozatot indít a gyermekvállalásért folytatott küzdelemről.
Miért?
Azért, mert sokakat érint a kérdés. Nemcsak a párokat, hanem a körülöttük lévő embereket is. A gyülekezetünkben és azon kívül is.
Az előadásokban orvosi, pszichológiai és spirituális szempontból szeretnénk körbejárni ezeket a kérdéseket. Azért, mert úgy gondoljuk, hogy ez a három oldal egyaránt fontos ebben a kérdésben.

Az első előadó dr. Sipos Miklós, a Semmelweis Egyetem Reprodukciós Klinikájának az igazgatója,  a Magyar Asszisztált Reprodukciós Társaság elnöke beszél a téma orvosi oldaláról, hogy ma milyen lehetőségek vannak azok számára, akik ezzel a kérdéssel néznek szembe.
Az előadás október 17-én, kedden 18 órától lesz a Nagyerdei krt. 66. sz. alatt, a volt Postás Üdülő földszinti nagytermében Ha nem jön a baba – Mit tehet az orvos? címmel. A hozzá kapcsolódó Facebook eseményt itt találod.

A második előadó, dr. Mihalec Gábor, lelkész, család- és párterapeuta, a helyzet lelki oldalába ad majd betekintést, gyakorlati tanácsokat is adva. Hiszen ez a küzdelem nagyon megterheli a párok életét. Egy elhúzódó a krízis, amivel együtt kell szembenézniük.

Az előadás november 14-én, kedden 18 órától lesz az Egyetemi Templomban, a Főépület mellett, az Egyetem tér 2. sz. alatt.

A harmadik előadó, dr. Lakatos Enikő, kórházlelkészként hosszú ideje foglalkozik a gyermekvállalásért küzdő párokkal egyénileg és kiscsoportban. A munkája során megtapasztalta, hogy ez a helyzet milyen kérdéseket vet fel az életünk céljával, saját magunkkal kapcsolatban, ami már egyértelműen a spiritualitás, a lelki életünk területére visz el minket.

Az előadás december 12-én, kedden 18 órától lesz a Nagyerdei krt. 66. sz. alatt, a volt Postás Üdülő földszinti nagytermében.

Az előadásokkal lehetőséget szeretnénk adni, hogy elinduljon egy beszélgetés is.
Szeretettel várjuk a témában érintett párokat, a hozzátartozóikat, barátaikat és azokat, akiket érdekel ez a téma.
Tervezzük, hogy az érintettek számára elindítunk egy segítő csoportot, ahol találkozhatnak és támogathatják egymást.

Ha szeretnél többet tudni a programról és hogy hogyan lehet bekapcsolódni, akkor keresd a gyülekezet lelkészét, Arany Barbarát.
Email: urretigyulekezet@gmail.com
Telefon: +3630-594-6030.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük