posted in: Uncategorized | 0

 

A „Szeresd a várost, szeresd az egyházat” imakezdeményezés segít abban, hogy a gyakran csak a szükségeinkért mondott imádságokon túl, az imádság által is belekapcsolódjunk Isten missziójába. Az imádságok fókusza – minden alkalommal bibliai szakaszok alapján – az, hogy Isten Szentlelke megújulást hozzon Isten népében, amint Isten népe az egyház Urának engedelmeskedve Jézus szeretetével lesz áldássá a város számára.

 

“Ezek valamennyien egy szívvel és egy lélekkel kitartóan vettek részt az imádkozásban, az asszonyokkal, Jézus anyjával, Máriával és testvéreivel együtt.” (ApCsel. 1.14).

Húsvét és Pünkösd között, ha fizikailag nem is egy helyen, de szeretnénk egy szívvel és egy lélekkel, kitartóan imádkozni azért, hogy Isten Lelke látogassa meg az egyházunkat és városunkat.

 

A városért és az egyházért való imádság:

 • Emlékeztet minket, hogy az evangélium terjedése nem a mi hatalmunkban áll, és nem is a mi dicsőségünket szolgálja;

 • Segít nekünk egyre mélyebben belépni abba, hogy Jézus szemével lássuk, és az Ő indulatával szeressük a városunkat, és benne az egyházunkat;

 • Megláttatja velünk, milyen mély elesettségben vagyunk bűneink és nyomorúságaink miatt;

 • Eszköze lehet annak, ahogy Isten az ő kegyelme szerint kiárasztja Lelkét egyházunkra, gyülekezeteinkre, városunkra.

 

KERETEK

 • Napi fél óra imádság – adjam rá oda az időt. Akkor, is ha szaladnék… ha feszítenek a tennivalóim… Akkor is, ha 5 perc után úgy érzem, ennyi volt. Maradjak ott Isten előtt ebben a 30 percben, akkor is, ha nehéz.

 • Ne feledjem, hogy az imádság munka. A munkának gyümölcse van. Isten azt ígéri, hogy aki keresi őt, meg is találja.
 • Az imádság bibliai szakaszokhoz kapcsolódik. Egy héten több alkalommal is elmélyülök az Igében, próbálom egyre mélyebben megragadni, megrágni, megenni az Igét (Ez. 2.8).

 • Az Igéhez kapcsolódó gondolatok vezethetnek, de nem kell, hogy fogva tartsanak; az imádságban Isten maga vezet.

 • Az imádságot ún. “gyakorlatok” kísérik; olyan tapasztalatok, amelyek segítenek belépni abba, hogy imádságos szívvel, egyre inkább Jézus indulatával lássuk a városunkat. Próbáljam kitenni magam ezek által Isten Lelkének minden héten, ez része a formálódásomnak. A gyakorlatokat otthon, vagy egészségügyi séta keretében kreatívan valósítsuk eg, úgy hogy betartjuk a rendelkezéseket.

 • Hasznos, ha naplószerűen vezetem legfontosabb tapasztalataim, felismeréseim. Feljegyzem, ha úgy látom, Isten mond valamit, hív valamire..

 
 • Ez az anyag minden héten 5 napot ölel fel. Ha valamikor elmaradtál volna, ne próbáld visszamenőleg bepótolni azokat a részeket, hanem állj bele ott, ahol éppen tartunk. Légy irgalmas és kegyelmes önmagadhoz az imádság munkájában; még ha munka is, odaszánás is, akkor sem a mi teljesítményünkről szól. Az imádságban a bennünket Krisztusban megváltó, ránk igent mondó és bennünket teljesen elfogadó Atya jelenlétében vagyunk.

További részleteket találsz a www.szeresdavarost.com oldalon találsz! Ez a kezdeményezés a Citytocity Magyaroszág Egyesület kezdeményezése. Bármely közösség, gyülekezet bekapcsolódhat. 

Itt találjátok az első heti igeszakaszokat és a hozzátartozó leírást! Apcsel 1,4-8 Imádság és várakozás

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük